Help with Adding Photos to Media

Discussion in 'SMF Announcements, Comments, Help & Rules' started by kaysejean, May 31, 2019.

Help Support Soapmaking Forum by donating:

  1. May 31, 2019 #1

    kaysejean

    kaysejean

    kaysejean

    Active Member

    Joined:
    Apr 18, 2019
    Messages:
    38
    Likes Received:
    39
    Location:
    Minneapolis, MN
    Hello all. I hope I didn't miss something already addressing this, but I didn't find anything when I searched. I think I have something odd happening when I try to add photos of my soaps to the Media section. I am trying to create some albums, and add my soapy pictures to them. Unfortunately when I try, I only have the option to add videos to my albums?
    However, if i click the add to site category option, then the picture option comes up. Is this how its supposed to work? Since i see other people's albums with their photos, i assume not.

    What am I doing wrong? Site Category.jpg Album.jpg
     
  2. Jun 1, 2019 #2

    earlene

    earlene

    earlene

    Grandmother & Soaper Lifetime Supporter

    Joined:
    Apr 30, 2016
    Messages:
    6,642
    Likes Received:
    6,013
    Location:
    Western Illinois, USA
    If you want to create your own albums, you don't want to add to a site category. You want to add to an album, which you will create. Here is how:

    A. 1. Select 'An album' (instead of A site category)
    2. Use the drop down box

    Media Albums_001.JPG


    Media Albums_002.JPG

    B. 1. Give your album a title

    2. Create the album (click the Create album button)
    Media Albums_003.JPG

    C. Open your folder by clicking on 'Your albums'

    Media Albums_004.JPG


    From there you can upload photo from your computer or image hosting site.
     
    HowieRoll likes this.
  3. Dec 19, 2019 #3

    EllieMae

    EllieMae

    EllieMae

    Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2019
    Messages:
    31
    Likes Received:
    72
    Location:
    Toronto, ON
    I know this is an older thread but I'm having the same issue as the OP and I'm hoping someone can help me out. I was able to create my own album but am only being given the option to embed a video. No upload photo option. Any ideas?
     
    Claire Huddle likes this.
  4. Dec 19, 2019 #4

    Angie

    Angie

    Angie

    Staff Member Admin

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    326
    Location:
    N. AL
    This site does not allow videos to be uploaded. You can share a link or embed the link.
     
  5. Dec 19, 2019 #5

    EllieMae

    EllieMae

    EllieMae

    Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2019
    Messages:
    31
    Likes Received:
    72
    Location:
    Toronto, ON
    I’m actually just trying to add some photos to a newly created album in media, but there isn’t a photo option for me. Just “embed video” (see SS below). This was from the mobile site but I have the same issue on the full/desktop site.
    7FDE9562-1D35-47AB-8779-9453737586E0.jpeg
     
  6. Dec 19, 2019 #6

    Angie

    Angie

    Angie

    Staff Member Admin

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    326
    Location:
    N. AL
    Try now. I saw a setting that was not set for you and changed it to what it needed to be.
     
    Claire Huddle and EllieMae like this.
  7. Dec 19, 2019 #7

    EllieMae

    EllieMae

    EllieMae

    Active Member

    Joined:
    Nov 26, 2019
    Messages:
    31
    Likes Received:
    72
    Location:
    Toronto, ON
    Worked! Thank you!!!!
     
    Angie likes this.
  8. Jan 30, 2020 #8

    Kcryss

    Kcryss

    Kcryss

    Supporting Member

    Joined:
    Dec 10, 2019
    Messages:
    482
    Likes Received:
    258
    Location:
    Colorado
    Have created an album and attempted to upload 3 times. Everything seems to go through just fine, but still showing that I have not added media.

    This is what it shows, after hitting save media, it goes to the screen showing no media has been added. The pic I'm uploading is less then 1.5 mb.

    upload_2020-1-30_14-0-34.png
     
    Last edited: Jan 30, 2020
  9. Feb 1, 2020 #9

    Angie

    Angie

    Angie

    Staff Member Admin

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    326
    Location:
    N. AL
    Give it a try now. An upgrade had not automatically upgraded.
     
  10. Feb 1, 2020 #10

    Kcryss

    Kcryss

    Kcryss

    Supporting Member

    Joined:
    Dec 10, 2019
    Messages:
    482
    Likes Received:
    258
    Location:
    Colorado
    Yes, it is working now. Thanks :)
     
    Angie likes this.
  11. Feb 2, 2020 #11

    Claire Huddle

    Claire Huddle

    Claire Huddle

    Member

    Joined:
    Dec 16, 2019
    Messages:
    22
    Likes Received:
    18
    Location:
    Dayton, WA
    I have the same problem as EllieMae had. Can you fix it for me? Thank you!!!
     
  12. Feb 3, 2020 #12

    Angie

    Angie

    Angie

    Staff Member Admin

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    326
    Location:
    N. AL
  13. Feb 6, 2020 #13

    Kathy K

    Kathy K

    Kathy K

    New Member

    Joined:
    Feb 6, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Candia, New Hampshhire
    Ok, me too.
    I can only upload a thumbnail, not a pic to add to my album.
    Can this be fixed??
    Thanks Much!
     
  14. Feb 7, 2020 #14

    Angie

    Angie

    Angie

    Staff Member Admin

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    326
    Location:
    N. AL
    Kathy, one has to be here a few days and make a few posts before Media works well for them. We had people come and just spam the media and not participate, so we put this limit.
     

Draft saved Draft deleted

Share This Page

Group Builder